donderdag 28 augustus 2008

Welkom

Laten we er niet omheen draaien, bloggen is in. Zoals het op televisie tegenwoordig hip is te laten zien hoe mensen met zijn tienen in één huis wonen waar ze een miljoen kunnen winnen als ze het volhouden, waar we massaal afstemmen op een programma over een Nederlands bijstandsgezin wat tegen beter weten een oude burcht in Zuid-Spanje op gaat knappen om daar een hotel annex restaurant van te maken terwijl we op het andere net kunnen genieten van dikke kinderen die zich ten overstaan van vier lachende volwassenen bewusteloos blèren in de hoop een ronde verder te komen, zo is het ook op internet hip het normale gepeupel een podium te geven.
Willen we immers niet met zijn allen alles over elkaar weten? Ruwweg een kwart van de Nederlandse bevolking heeft tegenwoordig een Hyves, terwijl je voor het aantal mensen wat daarnaast ook nog een MySpace, LiveJournal of Facebook onderhoudt geen koffie wilt zetten. Dat is namelijk heel wat koffie. Op Hyves kun je zien hoeveel vrienden Truus uut de Achterhoek heeft, dat ze driemaaldaags een droge cracker eet om mooi slank te blijven en dat haar favoriete merk desondanks Cote D'or is. LiveJournal is dan weer een mooi voorbeeld van geoorloofd zielig kunnen doen. Een online dagboek voor privézaken die je iedereen laat lezen zodat de rest van de wereld ook ziet hoe zwaar je het hebt, en dat natuurlijk het liefst in het Engels, zodat het potentiële publiek nog groter is.
Over blogs zijn er geen exacte cijfers bekend. Naar schatting zijn er wereldwijd honderden miljoenen bloggers. Honderden miljoenen, van particulieren tot bedrijven en van politici tot aandachtstrekkers. De aantallen zijn bijna onvoorstelbaar. Eén blogger meer in die grote poel maakt dan ook niet meer uit. Welkom.

Geen opmerkingen: